Джейк Салліван. Джерело: Facebook

У Білому домі спрогнозували, до чого призведе відмова США від фінансової підтримки України

Відмова Сполучених Штатів Америки від продовження фінансової підтримки України послабить її здатність захистити себе від агресії Російської Федерації. І це матиме вплив на весь усталений світовий порядок.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван у коментарі The Guardian.

"Нездатність збільшити фінансування військової кампанії Збройних сил України з відсічі агресії Росії послабить здатність України захистити себе", — сказав він.

Салліван додав, що якщо допомога США більше не надходитиме, то це завдасть шкоди можливостям України з утримання територій.

За його словами, це найгірший сценарій, який водночас вплине і на всю геополітичну ситуацію у світі й усталений стан речей у світовому порядку.

Як відомо, під час візиту до США президент України Володимир Зеленський приїхав у Конгрес. Там його зустріли лідери демократичної та республіканської фракцій у сенаті Чак Шумер і Мітч Макконнелл.

Після цього розпочалася закрита зустріч президента України з членами верхньої палати американського Конгресу. У Капітолії також очікуються зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Палати представників. У Конгресі запланований виступ українського лідера, під час якого він звернеться до представників американської влади та всіх американців.

Крім того, у вівторок Зеленський має провести переговори з президентом США Джо Байденом у Білому домі, після чого запланована спільна прес-конференція обидвох лідерів.

Нагадаємо, сьогодні секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що не варто робити велику трагедію із затримкою фінансової та військової допомоги Україні від США. Нашим союзникам потрібен певний час для вирішення внутрішніх політичних розбіжностей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 17:57