Володимир Зеленський у Конгресі США. Джерело: sud.ua

Зеленський прибув до Конгресу США, де невдовзі виступить з промовою (відео)

Під час візиту до США президент України Володимир Зеленський приїхав у Конгрес. Там його зустріли лідери демократичної та республіканської фракцій у сенаті Чак Шумер і Мітч Макконнелл.

Після цього розпочалася закрита зустріч президента України з членами верхньої палати американського Конгресу. У Капітолії також очікуються зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Палати представників.

У Конгресі запланований виступ українського лідера, під час якого він звернеться до представників американської влади та всіх американців.

Крім того, у вівторок Зеленський має провести переговори з президентом США Джо Байденом у Білому домі, після чого запланована спільна прес-конференція обидвох лідерів.

У понеділок, 11 грудня, президент України зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном і генералом Чарльзом Брауном. Вони обговорили виклики для глобальної безпеки, розвиток подій на фронті та подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони. Після цього Зеленський виступив у Національному університеті оборони США.

Нагадаємо, що президент України, перебуваючи з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки 11 грудня, зустрівся з керівниками оборонних компаній США та розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі. За словами Зеленського, такий хаб має розміщуватися на території України, оскільки наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 17:13