Фото: Офіс президента України

Зеленський у США заявив про ідею створити в Україні європейський оборонний хаб

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки 11 грудня, зустрівся з керівниками оборонних компаній США та розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі.

Пор це інформує Офіс президента України.

За словами Зеленського, такий хаб має розміщуватися на території України, оскільки наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

Він також зазначив, що для реалізації цієї ідеї наша держава готова дуже швидко ухвалювати всі необхідні рішення, спрощувати бюрократичні процедури, а також робити замовлення.

"Ми готові вирішувати швидко, і вже почали це робити, бо в нас немає іншого шляху змінювати систему, тому що в нас війна", — зазначив президент.

Зеленський у США

Фото: Офіс президента України

Глава держави наголосив, що Україна готова й вироблятиме більшу кількість боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку потужних компаній. Йдеться, зокрема, про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Зеленський розповів, що Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Зеленський у США

Фото: Офіс президента України

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у США також провів зустріч із директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою та президентом Світового банку Аджаєм Бангою. Вони відзначили економічний прогрес України попри складні обставини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 09:32