Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський у США зустрівся із членами Конгресу: президент закликав зберегти військову підтримку

У вівторок, 12 грудня, під час візиту до США президент Володимир Зеленський приїхав у Конгрес, щоб провести переговори з республіканцями. Під час зустрічі він наголосив на важливості збереження американської підтримки.

Про це інформує Reuters

Зазначається, що його зустріли лідери демократичної та республіканської фракцій у сенаті Чак Шумер і Мітч Макконнелл. Вони провели закриту зустріч з членами верхньої палати американського Конгресу. 

За словами Зеленського, він розповів сенаторам про актуальну безпекову та економічну ситуацію в Україні. Зокрема, він наголосив на важливості збереження життєво необхідної американської підтримки. 

"Дякую лідеру Демократичної партії в Сенаті Чаку Шумеру та лідеру Республіканської партії в Сенаті Мітчу Макконнеллу за консолідацію двопартійної підтримки нашої держави й людей", — написав президент у своєму Telegram.

Після цього глава української держави має зустрітися зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Крім того, у вівторок Зеленський має провести переговори з президентом США Джо Байденом у Білому домі. Сумісна пресконференція запланована на 23:15 за київським часом

Варто додати, що 11 грудня президент України зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном і генералом Чарльзом Брауном. Вони обговорили виклики для глобальної безпеки, розвиток подій на фронті та подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони. Після цього Зеленський виступив у Національному університеті оборони США.

Нагадаємо, що президент України, перебуваючи з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки 11 грудня, зустрівся з керівниками оборонних компаній США та розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі. За словами Зеленського, такий хаб має розміщуватися на території України, оскільки наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 18:32