Володимир Зеленський і Джо Байден. Скріншот із відео

Байден на зустрічі із Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги для України (відео)

У вівторок, 12 грудня, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 200 мільйонів доларів. Джо Байден пообіцяв, що озброєння надійде швидко.

Про виділення додаткової допомоги повідомив президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі.

"Я щойно підписав черговий транш у розмірі 200 мільйонів доларів для Міністерства оборони України, і ці кошти надійдуть швидко", — заявив Байден.

Таку ж інформацію підтвердила і журналістка Bloomberg News Дженіфер Якобс.

"Байден в Овальному кабінеті із президентом Володимиром Зеленським каже, що щойно підписав угоду про виділення Україні 200 мільйонів доларів", — написала вона на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Видання The New York Times повідомило, що, сидячи поруч із Зеленським в Овальному кабінеті, Байден відкрив свою зустріч словами "ми стоїмо на справжньому переломі історії". Американський президент додав, що Конгресу необхідно ухвалити додаткові кошти, щоби надати більше допомоги Україні.

До речі, вчора координатор Ради національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять новий пакет військової допомоги Україні. Це станеться до кінця грудня.

"Я не хочу випереджати президента, але, як ви знаєте, у нас залишилося не так багато тижнів цього року, щоби надати допомогу Україні в забезпеченні безпеки. Так що я очікую, що ми оголосимо про додаткову допомогу до кінця місяця", — зазначав Кірбі.

Як відомо, у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 мільярдів доларів, серед яких понад 60 мільярдів доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів. На цьому тлі президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у США.

Нагадаємо, що сьогодні він провів у Конгресі США зустріч із лідерами Демократичної та Республіканської партій у Сенаті, відповідно, Чаком Шумером, Мітчем Макконнеллом і сенаторами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 22:17