Фото: Офіс президента

Зеленський привітав українців із Днем рятівника (відео)

У неділю, 17 вересня, в Україні вшановують працівників та працівниць Державної служби надзвичайних ситуацій. Робота рятівників особливо важлива під час повномасштабної війни Росії проти українського народу.

Відео із вшанування українських рятівників з'явилось у Telegram президента Володимира Зеленського.

"Сьогодні День рятівника. Рятівники приходять на допомогу, розміновують землю, відновлюють критичну інфраструктуру. Тисячі врятованих життів після російських обстрілів, сотні тисяч ліквідованих пожеж, майже пів мільйона знешкоджених вибухонебезпечних пристроїв — завдяки їм. 17 вересня ми вшановуємо всіх наших працівників і працівниць ДСНС України, усіх, хто рятує життя", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок, 12 вересня, близько 13:00 російські окупанти здійснили артилерійський обстріл Козачої Лопані на Харківщині. Під удар, серед іншого, потрапив місцевий підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Як відомо, рятувальники, які перші приходять на допомогу постраждалим унаслідок обстрілів, самі перебувають у зоні ризику.

Наприклад, у травні внаслідок обстрілу на Херсонщині загинули шість працівників Державної служби надзвичайних ситуацій. Ще двоє дістали поранень. Це відбулося під час виконання завдань із розмінування, під час якого піротехніки потрапили під обстріл.

Раніше повідомлялось, що в серпні ракетний удар рашистів по Покровську призвів до поранень у 67 осіб, 29 працівників поліції, семеро рятувальників. Тоді загинуло семеро людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 11:18