Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Лупанчука командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Це окремий і дуже важливий підрозділ української армії.

Про призначення свідчить указ президента, оприлюднений у п’ятницю, 3 листопада.

Скріншот із президентського указу

Скріншот із президентського указу

У відкритих джерелах наразі немає інформації про Сергія Лупанчука та його попередню роботу в Збройних силах України.

Попереднім указом Зеленський звільнив з даної посади Віктора Хоренка,, який очолював Сили спеціальних операцій із 25 липня 2022 року. 16 серпня він увійшов до складу Ставки верховного головнокомандувача.

Сили спеціальних операцій є окремим підрозділом у складі Збройних сил України. До нього входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій.

Сили спеціальних операцій комплектуються спеціально навченими фахівцями, які проходять навчання у сферах розвідки. Вони виконують складні, небезпечні, а інколи й політично чутливі операції.

Нагадаємо, що 29 липня в Україні відзначають День Сил спеціальних операцій України. Цього року того дня президент Володимир Зеленський привітав бійців зі святом. Він зазначив, що наразі розказати все про їхню відвагу неможливо, лише після війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 16:02