Фото: Офіс президента України

Зеленський призначив нового командувача Територіальної оборони: хто такий Анатолій Баргилевич

Президент Володимир Зеленський призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича на посаду командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України. До цього глава держави звільнив від обов'язків Ігоря Танцюру.

Про це повідомляється на сайті президента України. Указ глави держави про звільнення Танцюри з посади командувача Сил ТРО оприлюднили 9 жовтня.

"Призначити генерал-майора Баргилевича Анатолія Владиславовича Командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України", — йдеться в указі №679/2023.

Хто такий Анатолій Баргилевич

54-річний Баргилевич звання генерал-майора отримав у 2017 році. Військову освіту здобув у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Раніше був командувачем територіальної оборони командування Сухопутних військ, з 2022 року був начальником штабу Східного угруповання військ, з 2020 — заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони.

Баргилевич

Анатолій Баргилевич. Фото: "АрміяInform"

Був нагороджений орденом Данила Галицького за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов'язку, та з нагоди Дня Збройних Сил України (2016 рік).

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та екс-глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі розповіли, як змінювалися їхні відносини з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це йдеться у матеріалі The Washington Post. Зазначається, що невдовзі після російського вторгнення Залужний обговорив з Міллі боротьбу своєї країни за виживання. За словами українського генерала, на той момент Україна мала лише кілька справних літаків і терміново потребувала допомоги Заходу. Залужний наголосив, що під час спілкування із американським колегою у нього виникло відчуття, що "начебто він розмовляє сам із собою", після чого на тиждень припинив будь-яке спілкування з американським колегою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2023 14:41