Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Фото: Офіс президента України

Зеленський вперше прокоментував скандальні заяви Безуглої про Залужного

Президент Володимир Зеленський заявив, що не має часу відстежувати, про що пишуть в соцмережах. На його думку, нашій державі сьогодні потрібен результат, а не суперечки.

Про це гарант заявив на прес-конференції за підсумками 2023 року, коментуючи звинувачення народної депутатки Мар'яни Безуглої на адресу головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Пан Залужний також мій представник, як і всі, кого я призначав. Комусь дуже вдячний, за когось дуже соромно. Щодо коментарів у фейсбуці — вибачте, у мене немає часу для щоденних зайвих діалогів", — відповів президент.

За його словами, він використовує соціальні мережі винятково як майданчик і пошту, тому не в змозі стежити за тим, що відбувається в них.

"Стосовно Мар’яни і Залужного, дуже складно. Вони всі дуже люблять коментувати, лайкати у Фейсбуці. Вони дуже часто там спілкуються. У них діалоги з перших днів… То вони разом їздять на фронт, то вони сваряться. Це складні питання для мене. Тому я вам сказав, мені здається, нам всім потрібно давати результат державі щоденний, а селфі  встигнемо", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 26 листопада Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Водночас 27 листопада Мар'яна Безугла звинуватила Валерія Залужного  у провалі підготовки країни до війни з Росією. Вона наголосила, що президент Володимир Зеленський не відповідав за план оборони країни у 2022 році, адже це прерогатива військових: вони зазначають ризики й будують оборону та наступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 22:34