Зеленський провів переговори зі Штайнмаєром й Джонсоном

05 ТРАВНЯ 2022 16:45

Президент України Володимир Зеленський та федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр провели телефонну розмову.

Про це спочатку заявив журналіст німецького таблоїда Bild Пол Ронцгаймер у Twitter, а згодом підтвердив сам президент України.

За словами журналіста, у канцелярії Штайнмаєра заявили, що "сторони погодилися залишити минуле позаду і зосередитись на майбутній співпраці".

Зеленський прокоментував дзвінок Штайнмаєру так: "Мав хорошу, конструктивну, важливу розмову з Федеральним президентом паном Штайнмаєром. Дякуємо за сильну підтримку для України. Очікуйте її посилення. Німецьке лідерство важливе для протидії російській агресії".

Також глава держави провів телефонну розмову з прем'єром Британії Борисом Джонсоном.

"Я на зв’язку з британським прем’єр-міністром Борисом Джонсоном. Сьогодні я подякував йому за звернення до Верховної Ради. Ми обговорили майбутні спільні міжнародно-правові події та події. Також торкнулися деяких питань оборонного забезпечення України", – написав він.

Нагадаємо, 12 квітня Штайнмаєр, який перебував у Варшаві, повідомив, що керівництво у Києві відхилило його візит до України. За його словами, президент Польщі Анджей Дуда пропонував йому разом із балтійськими колегами відвідати українську столицю.

За інформацією Bild, Штайнмаєра не захотіли бачити у Києві через його тісні зв’язки з Росією. При цьому сам політик після вторгнення РФ в Україну засудив дії Путіна і навіть закликав притягнути політичне керівництво РФ до трибуналу.

Тоді канцлер Олаф Шольц висловив роздратування щодо відмови у приїзді Штайнмаєра.

Політика, 05.05.2022 16:45