Фото: Telegram Зеленського

Зеленський провів розмову з президентом Фінляндії: про що говорили лідери держав

У понеділок, 16 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Фінляндії Саулі Нііністьо. Сторони зокрема обговорили ситуацію на полі бою.

Відповідний допис з'явився у Telegram Зеленського. Лідер України подякував за 19-й пакет оборонної допомоги від Фінляндії та дієву участь у реалізації Формули миру, зокрема пункту про радіаційну та ядерну безпеку. 

"Розповів про цьогорічне продовження ініціативи #GrainFromUkraine. Обговорили безпекові виклики на Близькому Сході та ситуацію на полі бою в Україні", — повідомив Зеленський.

Нагадаємо, 11 жовтня, Фінляндія виділила новий пакет військової допомоги Україні. Вартість 19-ї за рахунком партії військової допомоги становитиме 95 мільйонів євро. Проте, що саме увійде до цього пакету допомоги оборонне відомство країни не уточнило.

Також з'явилась інформація, що у Фінляндії росіянам заборонять укладати угоди з нерухомості. Уряд планує прийняти кілька законодавчих проектів.

Раніше фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland 8 жовтня повідомив про перекриття газогону Balticconnector між Естонією та Фінляндією через витік газу. Керівництво Фінляндії припускає, що за інцидентом може стояти Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 16.10.2023 20:54