Фото: Офіс президента України

Зеленський провів розмову з президентом УЄФА: раніше Чеферін оскандалився заявою про збірну України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з очільником Європейського футбольного союзу (УЄФА) Александером Чеферіном після скандальних заяв функціонера щодо футбольної збірної України.

Про це йдеться на офіційному сайті УЄФА. Раніше Чеферін неоднозначно висловлювався щодо участі нашої національної команди на чемпіонаті світу — 2024.  

Згідно з наявною інформацією, Зеленський та Чеферін провели розмову на минулих вихідних: сторони обмінялись поглядами на актуальні геополітичні та спортивні питання. Очільник УЄФА запевнив, що його організація продовжить всебічно підтримувати Україну.

Чеферін висловив "захоплення Україною та мужністю її народу в ці важкі часи та висловив надію на швидке та мирне рішення, яке принесе стабільність та процвітання". Він також побажав успіху збірній Сергія Реброва у стикових поєдинках відбору Євро-2024.

Своєю чергою Зеленський висловив подяку УЄФА за сприяння миру, толерантності та справедливості через посередництво своїх турнірів. Глава держави також подякував за підтримку України після повномасштабного вторгнення РФ.

Що сказав Чеферін про збірну України та реакція Реброва

Раніше президент УЄФА дозволив собі доволі неоднозначну заяву стосовно боротьби за потрапляння на Євро-2024 у групі "С". Функціонер сказав, що суперник збірної України — команда Італії зобов'язана поїхати на турнір.

Вже після матчу з італійцями Чеферін наголосив, що хотів би, щоб команда Боснії та Герцеговини, яка стала суперником України у стикових матчах відбору на Євро-2024, поїхала на турнір до Німеччини наступного літа.

Своєю чергою головний тренер збірної України Сергій Ребров відповів на слова президента УЄФА Александера Чеферіна.

"Вважаю, що це люди в Україні повинні на це реагувати. Ми повинні зосередитися на нашій грі. Дуже важливо бути готовими до гри ментально. Потрібно забути про все, про всі висловлювання в пресі та сконцентруватися на своїй грі. Я вважаю, що ці висловлювання ніяк не вплинуть на наших гравців. Вони тільки будуть злішими. Вони розумітимуть, що завтрашній результат ми можемо зробити тільки ми", — сказав Ребров.

Нагадаємо, 2 грудня у німецькому Гамбурзі відбулася церемонія жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року. Збірна Україна, яка продовжує змагання за одну з останніх путівок на турнір, дізналася ймовірних суперників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.12.2023 14:11