Фото: Офіс президента

Зеленський провів Ставку щодо енергетики України: що вирішили

У четвер, 20 червня, президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, яку присвятили підготовці енергосистеми України до зими.

Відповідне повідомлення з'явилося у Telegram-каналі гаранта. 

"Провів Ставку, присвячену єдиній темі — енергетичній безпеці", — зазначив він.

Зеленський поінформував, що на засіданні заслухали доповіді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука.

За рішенням Ставки Кабінет Міністрів має невідкладно затвердити державну програму, яка стимулюватиме населення встановлювати сонячну генерацію та установки збереження енергії. Вона передбачатиме надання податкових та митних пільг на ввезення в Україну обладнання.

"Так само очікую від уряду стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. Усі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями", — підкреслив лідер держави.

Також Зеленський наголосив, що якнайшвидше у кожній школі та лікарні мають з'явитися сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії. Проконтролювати це мають обласні військові адміністрації.

"Ми активно готуємося до наступного опалювального сезону. Відновлюємо те, що можна відновити, будуємо комплексний захист з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Працюємо з партнерами над додатковими системами Patriot. Робимо все, щоб російські спроби шантажувати теплом та світлом провалилися", — підсумував президент.

Нагадаємо, 11 червня президент України Володимир Зеленський на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася у столиці Німеччини Берліні заявив, що у найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.06.2024 19:22