Фото: Офіс президента

Зеленський після Саміту миру зібрав Ставку: що обговорили

У понеділок, 17 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача після повернення із Швейцарії, де відбувся Глобальний саміт миру.

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що у ході засідання заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

"Оперативна ситуація на всіх напрямках і на кордонах, динаміка виконання вітчизняних контрактів і надходження допомоги з оголошених партнерами оборонних пакетів. Заслухав звіти керівників усіх складових Сил оборони України: ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, ГУР та Держприкордонслужби, а також зведення СЗР", — зазначив президент.

Крім того, за словами президента, на Ставці із доповіддю виступив і командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Як наголосив Зеленський, командувач Сил безпілотних систем відзвітував "щодо всіх типів дронів — повітряних, наземних і морських — та щодо всіх типів завдань: від тактичних FPV та евакуаційних платформ до так званих дронів Deep Strike".

"Напрям активно розвивається – зростає кількість не лише вироблених, а й успішно застосованих безпілотників. Україна очолює технологічний прогрес у цій галузі. Минулого тижня на переговорах з іншими лідерами ми відчули великий інтерес до нашого досвіду. Після перемоги він стане високотехнологічною частиною українського експорту", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України, ситуація на лінії фронту є динамічною. Основні зусилля рашисти концентрують на Покровському напрямку. Проте українські захисники стійко тримають зайняті позиції, б’ють ворога та знищують його техніку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 18:59