Фото: сайт президента

Зеленський розповів, на яких напрямках ЗСУ безжально знищують окупантів (відео)

У середу, 21 червня, президент України Володимир Зеленський виступив з черговим відеозверненням до народу. Він, зокрема, повідомив про ситуацію на фронті та розповів про результати Конференції в Лондоні.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Ситуація на фронті

"Жорсткі бої. Південь — знищуємо ворога. Донеччина — знищуємо ворога. Купʼянський напрямок — хоч би що там планували російські терористи, знищимо ворога. На Півдні є наш рух уперед. Дякую, воїни! На Сході — тримаємо оборону. І особливо вдячний, хлопці, за кожен збитий російський вертоліт. Кожне таке збиття — важливе", — сказав президент.

Конференція у Лондоні

"Сьогодні почала роботу наша з британцями спеціальна Конференція щодо відновлення України. Я дякую, Британіє, за новий пакет фінансової підтримки. Дякую, Америко, за пакет допомоги нашій інфраструктурі та енергетиці. Дякую, Євросоюзе, за представлений пані Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн фінансовий інструмент для нашої відбудови обсягом 50 мільярдів євро", — заявив глава держави.

Президент також пояснив сенс Конференції в Лондоні: потрібно не просто згенерувати зусилля держав — наших партнерів, але й щоб українську трансформацію підтримав і міжнародний бізнес.

Санкції проти Росії

За словами президента, нарешті затверджується новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії. Частина з його норм підготовлена за пропозиціями Міжнародної санкційної групи, що працює під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака. 

"Цей пакет додатково обмежить прибутки Росії, що вона їх досі отримувала у Європі, а також перекриє частину шляхів обходу раніше запроваджених санкцій. Це зараз одне з пріоритетних завдань. Усі наші партнери повністю поінформовані про те, наскільки критично перекрити всі шляхи обходу санкцій. Держава-терорист досі має доступ до різних продуктів і компонентів, технологічних і фінансових схем, які створені тими у світі, хто все ж цінує свободу та міжнародне право", — сказав президент.

Зеленський наголосив, що Росія має бути в повній ізоляції, поки головні експортні продукти Росії — це зло та смерть.

Вірчі грамоти

"Прийняв вірчі грамоти від послів іноземних держав, які прибули в Україну. Норвегія, Швейцарія, Азербайджан, Пакистан, Ісландія. Нові посли. Загалом у нашій державі працюють вже понад 60 посольств і представництв держав і понад 20 представництв міжнародних організацій", — додав глава держави.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна очікує запрошення до НАТО на липневому саміті Альянсу у Вільнюсі. Також наша держава сподівається на озвучення конкретної дати вступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 23:03