Фото: Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента

Зеленський розповів, на якому етапі війни перебуває Україна

Україна перебуває на завершальному періоді війни з Російською Федерацією. Водночас прогнозувати закінчення бойових дій наразі складно.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Digi24.

Глава держави наголосив, що, напевно, ніхто нині не може назвати точну дату завершення війни. При цьому Зеленський зауважив, що зараз українська армія продовжує вести наступальну кампанію для звільнення тимчасово окупованих територій.

"Я знаю, що ми йдемо в контрнаступ, що Росія піде з наших територій. Мені здається, я знаю коли, але я теж не можу вам цього сказати", — заявив президент.

Також Зеленський поділився думками про певні періоди війни Росії проти України, і озвучив думку, що наразі — вже завершальна стадія.

"Це остання частина війни. Це не її середина. Перший період — захоплення, потім зупинка наступу та перехоплення ініціативи. Я думаю, що ми в останній частині. У нас багато побоювань, засобів, зброї, але ми в останній частині, найважчій", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомив, що Збройні сили України продовжують просуватися "крок за кроком" на полі бою, попри російську агресію та спроби атакувати. Водночас Україна не може допустити, аби допомога їй була перервана.

За даними Генштабу, російські загарбники продовжують втрачати живу силу й техніку на полі бою. Станом на ранок 11 жовтня Збройні сили України ліквідували майже 284 тисячі окупантів та понад дев'ять тисяч бойових броньованих машин. Минулої доби вдалося знищити 34 танки, 91 бойових броньованих машин та 18 артилерійських систем. Крім цього, ворог втратив одну систему протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 09:49