Фото: Офіс президента України

Зеленський розповів про нові домовленості із партнерами щодо додаткових ППО

Київ має домовленості з партнерами щодо додаткових засобів протиповітряної оборони. Деякі із них спрацюють найближчим часом, а інші — ближче до осені поточного року.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 8 травня.

"Продовжуємо максимально активну комунікацію з усіма партнерами. На кожному з рівнів, які можуть допомогти. Перший Саміт миру вже за тиждень. Попереду також і важливі зустрічі та перемовини з європейськими лідерами — заради нашої стійкості, нашого захисту від російського терору. Вже є домовленості з партнерами щодо додаткових систем ППО для України, і деякі із цих рішень спрацюють більш оперативно, а частина — ближче до осені. Я вдячний кожному лідеру, кожній державі, які дійсно практично нас у цьому підтримують", — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що, окрім домовленостей з приводу систем ППО, Україна готується укласти безпекові угоди з новими країнами.

"Вже майже підготовлені й нові безпекові угоди для України. Зараз ці місяці — час для стратегічних рішень. Травень розширив наші можливості на полі бою, зокрема в далекобійності. Червень має дати посилення нашій дипломатії та стратегічним перспективам — усьому тому, що може наблизити справедливий мир і дати більше сили нашому українському суспільству. І це буде", — зауважив він.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Міністерство оборони України підписало угоду зі збройовою французькою компанією Thales Group щодо придбання та постачання другої системи протиповітряної оборони ControlMaster 200 (CM200). Вона містить радар повітряного огляду Ground Master 200, систему радіозв'язку, центр керування ControlView разом із портативними терміналами розподілу озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 02:30