Фото ілюстративне. Джерело: thalesgroup

Україна придбала у французького виробника ще одну систему ППО

Міністерство оборони України підписало угоду зі збройовою французькою компанією Thales Group щодо придбання та постачання другої системи протиповітряної оборони ControlMaster 200 (CM200). Вона містить радар повітряного огляду Ground Master 200, систему радіозв'язку, центр керування ControlView разом із портативними терміналами розподілу озброєння.

Про це повідомив у своєму прес-релізі Thales Group.

У документі йдеться про те, що CM200 виявляє та супроводжує одночасно низькі та великі цілі в усіх типах середовища. Вона забезпечує координацію зброї для протиповітряної оборони дуже малої дальності (VSHORAD) до розширеної протиповітряної оборони малої дальності (E-SHORAD).

Своєю чергою радар Ground Master 200 швидше встановлює шляхи та довше зберігає їх заблокованими, таким чином максимізуючи ситуаційну обізнаність. Це дає час командно-контрольній системі ControlView для оцінки загрози, одночасно розподіляти відповідні вогневі одиниці для ураження повітряних цілей через кожен термінал зброї.

"Ця друга система протиповітряної оборони посилить захист території України, дасть змогу завчасно виявляти загрози, які існують. Thales пишається тим, що використовує свій досвід на службі захисту України", — сказав виконавчий віцепрезидент Thales Land & Air Systems Ерве Дамманн.

Першу таку систему протиповітряної оборони Україна придбала у лютому 2023 року.

Нагадаємо, що 7 березня президенти України та Франції Володимир Зеленський і Еммануель Макрон підписали угоди про фінансування відбудови критичної інфраструктури України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 22:55