Зеленський сказав, коли Україна виконає рекомендації для вступу до ЄС

25 ЖОВТНЯ 2022 22:09

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна виконає сім рекомендацій для вступу до Європейського Союзу до кінця 2022 року.

Про це очільник держави сказав на спільному з президентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром брифінгу в Києві, пише TrueUA.

За словами Зеленського, під час зустрічі з президентом Німеччини 25 жовтня обговорювалися, зокрема, питання європейської і євроатлантичної інтеграції України.

"Вже цьогоріч ми виконаємо усі рекомендації Єврокомісії, що стосуються набуття членства Україною у Європейському Союзі", – наголосив Зеленський.

Задля вступу до Європейського Союзу наша держава має виконати сім рекомендацій. Вони стосуються, зокрема, пришвидшення відбору суддів Конституційного суду, продовження втілення реформи системи правосуддя, боротьби з корупцією і відмиванням коштів, демонстрації відчутних результатів закону про деолігархізацію, узгодження аудіовізуального законодавства з європейським, схвалення і втілення закону про національні меншини тощо.

"Я вважаю, що ця робота має отримати належну оцінку з боку Європейського Союзу ще до оприлюднення наступного пакета в рамках політики розширення", – додав президент.

Європейська комісія має представити щорічний звіт стосовно політики розширення у 2023 році. 

Нагадаємо, 23 червня Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство в Європейському Союзі. Cтатус кандидата офіційно запускає процес набуття Україною членства в Євросоюзі.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, чи зможе Україна вступити до ЄС попри окупацію територій.

Політика, 25.10.2022 22:09