Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Зеленський у вересні дав союзникам три місяці для ухвалення Плану перемоги, — AP

Президент України Володимир Зеленський у вересні дав союзникам три місяці на те, щоб ухвалити основні положення представленого ним Плану перемоги. Раніше на цей план прохолодно відреагували західні союзники, включно з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє AP.

Як зазначає видання, План перемоги, що містить військові, політичні, дипломатичні та економічні елементи, багатьма розглядається як останній шанс України зміцнити свої позиції в будь-яких майбутніх переговорах про припинення вогню з Росією. Проте досі жодна країна публічно не схвалила його та не прокоментувала його здійсненність.

Зеленський прагне реалізувати План перемоги до того, як наступного року буде приведено до присяги новий президент США, хоча українські офіційні особи заявляють, що жоден із кандидатів у президенти не обов'язково покращить позиції Києва у цій війні.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Зауважимо, за даними The Washington Post, український лідер Володимир Зеленський мав представити свій план перемоги на зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Вона мала б відбутися 12 жовтня. Проте наразі захід відтермінували, але нова дата поки не відома.

Раніше німецький телеканал ZDF заявляв, що найближчим часом не варто очікувати зібрання "Рамштайну". Так, за інформацією журналіста телеканалу ZDF Ельмара Тевессена, подальші рішення у форматі "Рамштайн", найімовірніше, будуть ухвалювати лише після результатів президентських виборів у США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 13:59