Фото: Офіс президента

У Трампа був цей шанс: Зеленський відреагував на заяви екс-президента США про закінчення війни за 24 години

Президент Володимир Зеленський прокоментував слова екс-президента США Дональда Трампа, який обіцяв закінчити війну в Україні за 24 години. Глава держави заявив, що чинний президент США Джо Байден теж міг би закінчити війну в Україні за п'ять хвилин, якби йшлося про здачу українських територій.

Такі заяви Володимир Зеленський зробив в інтерв’ю ABC News. Він наголосив, що Дональд Трамп, перебуваючи на посаді президента США, уже мав шанс закінчити війну.

"Одне лише бажання припинити війну — це прекрасно. Але це бажання має ґрунтуватися на якомусь реальному досвіді. Що ж, схоже на те, що Дональд Трамп свого часу вже мав ці 24 години. Ми були у стані війни, не повномасштабної війни, але ми були у стані війни, і, як я припускаю, він мав цей час у своєму розпорядженні, але у нього, мабуть, були якісь інші пріоритети. Якщо ми говоримо про те, щоб закінчити війну ціною України, тобто змусити нас відмовитися від наших територій, ну, я думаю, що таким чином Байден міг би закінчити її навіть за п'ять хвилин. Але ми б не погодилися", — сказав Зеленський.

При цьому президент України заявив про "небезпечні сигнали" щодо скорочення допомоги Україні. Це може статися після можливої зміни влади у США після президентських виборів.

"Це внутрішнє, внутрішньополітичне питання. Це вирішуватимуть американці, і я не хотів би втручатися. Але для нас важливо зберегти двопартійну підтримку України... Ми розуміємо, що є певні небезпечні сигнали, які надходять від окремих політиків США щодо скорочення допомоги Україні", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що уряду України можливо доведеться віддати деякі свої території Росії, аби зупинити війну. Він нібито не хоче, аби люди гинули "через цю безглузду війну".

Додамо, раніше Дональд Трамп стверджував, що може швидко зупинити війну України та Росії. Для цього йому потрібно знову стати президентом США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 23:04