Фото: Офіс президента

"Україна не віддаватиме свої території": у Зеленського відповіли на скандальну заяву Трампа

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що у жодному разі Україна не поступатиметься територіями заради завершення війни. 

Про це він написав у Twitter.

Посадовець зауважив, що збереження територій України — це питання самоповаги та свободи. А будь-які поступки агресору навпаки призведуть до ескалації конфлікту й наступних етапів війни. 

"Україна не віддаватиме частину своєї території, щоб зупинити війну. Тому що примітивні угоди "територія в обмін на мир" незмінно призводять лише до ескалації конфлікту та наступних етапів війни. Будь-яка поступка агресору обов'язково провокує його на різке розширення агресивних дій, зростання загарбницьких апетитів і бажання демонстративно обнуляти міжнародне право. Втім, жодна зріла та суверенна країна (особливо глобального рівня та глобальної суб'єктності) ніколи не піде на подібні угоди, якщо хоче зберегти самоповагу та свободу. І ніколи не запропонує самогубство іншим країнам-партнерам", — зауважив Подоляк.

Нагадаємо, колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що уряду України можливо доведеться віддати деякі свої території Росії, аби зупинити війну. Він нібито не хоче, аби люди гинули "через цю безглузду війну".

Додамо, раніше Дональд Трамп стверджував, що може швидко зупинити війну України та Росії. Для цього йому потрібно знову стати президентом США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 14:14