Фото: Офіс президента

"Мир в Україні зараз неможливий": у Зеленського обурені скандальною заявою генсека ООН

Війну в Україні можна завершити у найкоротші терміни. Для цього Російська Федерація повинна вивести війська з окупованих територій.

Про це у Twitter заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Він наголосив, що фраза Генсека ООН Антоніу Гутерреша, що "мир в Україні зараз неможливий", дещо вражає. Подоляк переконаний, що миру в Україні можна досягти, якщо виконати наступні кроки:

1. Агресору нагадають нарешті відповідні статті статуту ООН та "ввічливо" попросять залишити чужу територію;
2. Перестануть вважати РФ частиною ООН і Радбезу ООН;
3. Росія виведе свої війська з України.

"Не треба плодити сенси й виправдовувати штучне безсилля, коли все очевидно", — додав радник глави Офісу президента.

Нагадаємо, колишній державний секретар Сполучених Штатів Америки Генрі Кіссінджер вважає, що війна в Україні може наблизитися до переломного моменту вже цього року. Реальні переговори він прогнозує восени-взимку.

На початку травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово казав, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Війна, 09.05.2023 16:29