Фото: DW

Коли Україна і Росія можуть почати переговори: екс-держсекретар США зробив прогноз

Колишній державний секретар Сполучених Штатів Америки Генрі Кіссінджер вважає, що війна в Україні може наблизитися до переломного моменту вже цього року. Реальні переговори він прогнозує восени-взимку.

Про це Кіссінджер сказав в інтерв'ю CBS News

"Тепер, коли Китай вступив у переговори, я думаю, до кінця року вони досягнуть апогею. Ми говоритимемо про переговорні процеси й навіть про реальні переговори (між Україною та РФ, — ред.)", — сказав він.

Кіссінджер також оцінив загрозу Китаю. За його словами, якщо Китай намагатиметься захопити Тайвань військовою силою, США стануть на захист Тайваню, що може перерости у загальну війну між двома країнами.

"Отже, ми маємо проблему, яка може перерости у загальну війну між двома високотехнологічними країнами. Це те, що потребує термінової уваги. Це дуже небезпечний період", — додав екс-держсекретар США.

Водночас він додав, що позитивним результатом американської політики є те, що протягом 75 років не застосовувалася ядерна зброя жодним супротивником. Кіссінджер назвав це досягненням.

Нагадаємо, що 5 травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово казав, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.05.2023 23:17