Фото: скріншот

Зеленський висловився про чутки щодо заміни Резнікова на Буданова

Президент Володимир Зеленський прокоментував нещодавні чутки про звільнення з посади міністра оборони Олексія Резнікова та призначення замість нього чинного очільника Головного управління розвідки України. 

Про це він повідомив під час прес-конференції 24 лютого.

Гарант зазначив, що не обговорює на публіку рішення, що ухвалюються на Ставці верховного головнокомандувача. Зокрема, щодо окремих посадових осіб, які мають стосунок до безпеки і оборони держави.

"Одне з таких рішень — це безпекова ситуація в деяких регіонах та деяких інституціях, де у мене були думки не суто до цього міністерства, а суто до інфраструктури, яка має забезпечити нам безпеку, посилити це військовими, розвідниками  або службовцями. Це стосується ситуації в деяких прикордонних регіонах і все. У цьому режимі я обговорював це запитання. Якби я хотів призначити міністром оборони нашого головного розвідника, то ми б робили це кроками виключно нашого законодавства",  пояснив президент.

Нагадаємо, на початку лютого в ЗМІ ширилася інформація про можливу відставку міністра оборони Олексія Резнікова.

Проте Резніков запевнив, що піде з посади тільки тоді, коли так вирішить президент. Водночас міністр зазначив, що в будь-якому разі робитиме все задля української перемоги й підтримає свого наступника. Ним, за даними ЗМІ, хотіли зробити начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Однак в умовах воєнного стану Міноборони не може очолювати військовий.

Згодом народні депутати від "Слуги народу" навіть планували змінити законодавство, що дозволило б призначати на посаду міністра оборони військового під час дії воєнного стану. Ці зміни опрацьовані у рамках законопроекту №4210.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 24.02.2023 20:22