Фото: NOS

Зеленський виступив у Сенаті Генеральних штатів Нідерландів у Гаазі (відео)

Президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Нідерландів. Глава держави вже прибув до Сенату Генеральних штатів Нідерландів у Гаазі і виступив там з промовою.

Про це повідомляє місцеве видання NOS.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров розповів, що в Гаазі Володимир Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп. Далі заплановий візит до Міжнародного кримінального суду та зустріч із його президентом Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером.

"Також у програмі велике звернення Володимира Зеленського до нідерландського суспільства та представників міжнародних судових інституції, розташованих у Гаазі", — написав Никифоров.

Окрім цього, Володимир Зеленський зустрінеться окремо із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо. Також буде аудієнція у короля Віллєма-Александра і візит на базу військово-повітряних сил Нідерландів.

Нагадаємо, 3 травня президент Володимир Зеленський відвідав Фінляндію. Він пояснив, що візит пов'язаний із прагненням посилити підтримку Збройних сил України перед майбутнім контрнаступом. У Фінляндії очільник Української держави взяв участь у зустрічі прем'єр-міністрів Північних країн. Під час заходу Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція підписали документ у якому зазначили, що майбутнє України — у євроатлантичній родині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 11:51