Фото: Офіс президента

Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва та понад 230 росіян

Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти екс-президента компанії "Мотор Січ" Вʼячеслава Богуслаєва та ще низки росіян. Санкції діятимуть 10 років.

Відповідні укази №191/2023 та №192/2023 опубліковані на сайті президента.

Згідно з документами, до санкційного списку на 10 років потрапили 240 фізичних та 155 юридичних осіб. Серед них є В'ячеслав Богуслаєв, експрезидент підприємства "Мотор-Січ", якого в Україні звинуватили в державній зраді. Обмеження терміном на 10 років також було запроваджено проти понад 350 компаній з Росії та однієї з тимчасово окупованого Мелітополя. Складено перелік 33 фізичних та 225 юридичних осіб, проти яких застосують обмеження. Серед списку: акціонерні товариства "Інформаційні супутникові системи" імені академіка М.Ф. Решетньова", "Завод "Пластмас", "Казанське моторобудівне виробниче об'єднання", "Армавірський електротехнічний завод", "Дубненський завод комутаційної техніки".

При цьому, окрім російського Мінфіну, санкції застосували і до Ради Федерації Росії (верхня палата парламенту). 

Примітно, що обмеження запровадили не лише проти представників країни-агресора та України, а й проти іранців. Це стосується Організації джихаду з досліджень та самозабезпечення Корпусу вартових ісламської революції та восьми громадян Ірану.

Нагадаємо, 18 березня президент України Володимир Зеленський запровадив санкції щодо трьохсот осіб. Серед них — президент Сирії Башар Асад та прем’єр-міністр Хусейн Арнус.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.04.2023 15:45