Фото: Офіс президента

Зеленський закликав громадян не ігнорувати повітряні тривоги: які області в особливій небезпеці

Під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський закликав українців не нехтувати повітряними тривогами. Особливу увагу до ракетної небезпеки варто приділити прифронтовим областям.

Текст заяви був опублікований на сайті президента. Зеленський наголосив, що Україна суттєво посилює протиповітряну оборону, але загроза від РФ нікуди не зникла.

"І я прошу всіх українців зважати на сигнали повітряної тривоги та враховувати, що, хоч ми й посилюємо ППО так, як тільки можливо, все ж небезпека значна. Особливо в таких містах, як Харків, як Запоріжжя, як Херсон. У містах і селах Херсонщини, Донеччини. На Чернігівщині, Сумщині. Варто бути уважними й не ставитися до небезпеки легковажно", — сказав він.

Нагадаємо, видання Defense Express повідомляло, що протягом останніх місяців Російська Федерація використала практично всі крилаті ракети, які вона могла виготовити. Якщо агресор і накопичує ракети для зимових обстрілів енергетичної інфраструктури, то цей процес почався лише в жовтні.

За інформацією британської розвідки, літаки дальньої авіації Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня цього року. Хоча такі перерви не є чимось незвичним, остання подібна перерва в обстрілах сталася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня. У розвідці спрогнозували, що цього разу росіяни бережуть наявні запаси ракет, а також використовують цю паузу для їх збільшення перед подальшими важкими ударами по Україні впродовж зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 19:44