Фото: Офіс президента

Зеленський затвердив рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем

У вівторок, 25 червня, президент Володимир Зеленський підписав указ, затвердивши рішення Ради національної безпеки та оборони про створення Сил безпілотних систем в Україні.

Відповідний документ опублікований на сайті президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 25 червня 2024 року "Про створення у структурі Збройних Сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил", — прописано в указі.

Цей указ набирає чинності з дня його публікації.

25 червня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони про створення Сил безпілотних систем в Україні

Скріншот з сайту президента

Що відомо про Сили безпілотних систем

Новопризначеним командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ став полковник Вадим Сухаревський. Серед ключових пріоритетів нового ряду військ збільшення ефективності ураження ворога за допомогою безпілотних апаратів. Також, надалі більш системно відбуватиметься підготовка фахівців нового роду військ у вищих військових навчальних закладах та навчальних центрах.

"Підготовка — важливий елемент. Зробимо все, щоб об'єднати зусилля з цивільними школами, які навчають операторів дронів. Ми хочемо максимально систематизувати процес навчання професійних пілотів", — пояснив Сухаревський.

Командування Сил безпілотних систем працюватиме над розвитком технологій у тісній взаємодії з науковими, військовими та цивільними установами. Зокрема, планується створення передового роботизованого полігону для випробування новітніх зразків дронів різних типів.

Сили безпілотних систем займатимуться всебічним плануванням військових операцій із застосуванням роботизованих комплексів. Також військові супроводжуватимуть розвиток усіх видів дронів. Символом нового роду військ стала сталева ластівка, створена нейромережею.

Нагадаємо, нещодавно в Україні офіційно з'явилася нова професія — "Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб". Він надаватиме роз'яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Також фахівець займатиметься питанням оформлення відповідних документів тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 26.06.2024 11:05