Фото: Офіс президента

Зеленський збирав засідання Ставки: говорили про мобілізацію

Президент Володимир Зеленський повідомив про чергове засідання Ставки. Командувачі з фронту та головком доповіли щодо ситуації на передовій.

Про це йдеться у заяві президента у Telegram.

На Ставці проговорили усі основні напрямки.

"Схід — Купʼянськ, Лиман, Мар’їнка, Авдіївка. Запоріжжя. Південь і, зокрема, наші дії в Херсонській області. Вдячний усім воїнам, які на фронті — у боях, на бойових постах. Дякую всім, хто допомагає захищати наші позиції — будує фортифікації, мінує шляхи, якими намагаються скористатися окупанти. Заслухав доповіді щодо постачання боєприпасів та зброї, готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами. Попереду — вагомий тиждень саме з точки зору такої комунікації", — заявив глава держави.

За словами президента, була на Ставці й доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України щодо ймовірних російських дій та міжнародної ситуації наступного року.

"Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 24 рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам", — сказав гарант.

Окремо обговорили і питання мобілізації.

"Всі в Україні розуміють, що в цій сфері потрібні зміни. І це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни — і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції — я чекаю на комплексні рішення", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Києву хотілося б більших результатів під час контрнаступу. Однак для досягнення бажаного не вистачає сил. Водночас український президент наголосив, що за останні декілька місяців були деякі позитивні моменти на фронті. Зокрема, Україні вдалося досягти певних територіальних здобутків проти краще озброєного й укріпленого ворога. Крім того, потужність Чорноморського флоту зменшилася після українських атак.

Крім того, Зеленський наголошував, що найбільший страх Росії — військово самодостатня Україна. За словами гаранта, чим більше наша держава закликає партнерів надати кредити й ліцензії для виготовлення американських одиниць озброєння, тим більше росте страх РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 19:47