Фото: Офіс президента

Що найбільше лякає Росію в Україні: пояснення Зеленського

Президент Володимир Зеленський заявив, що найбільший страх Росії — військово самодостатня Україна. 

Про це український гарант розповів в інтерв'ю AP News.

За словами гаранта, чим більше наша держава закликає партнерів надати кредити й ліцензії для виготовлення американських одиниць озброєння, тим більше росте страх РФ. 

"Це вихід. Росію ніщо так не лякає, як військова самодостатня Україна", — сказав український лідер.

Зеленський також зауважив, що на виробництво зброї виділяється значна частина бюджету України, але нинішнього обсягу далеко не достатньо, щоб змінити перебіг війни. Президент наголосив, що під час останніх зустрічей зі своїм американським колегою Джо Байденом, членами Конгресу та іншими високопосадовцями США він закликав надати нашій державі Україні вигідні кредити та ліцензії на виробництво американської зброї. 

"Дайте нам ці можливості, і ми побудуємо. Яких би зусиль і часу нам не знадобилося, ми це зробимо, і зробимо це дуже швидко", — запевнив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена наполягає, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту щодо виділення додаткового фінансування. Наразі переговори з представниками Конгресу США тривають.

Водночас голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер заявив, що Америці буде важко ухвалити до кінця року допомогу Україні та Ізраїлю через розбіжності у питанні прикордонної політики. Тернер прогнозує, що "Конгрес вимагатиме внесення змін до законів, щоб гарантувати, що кордон повернеться до попереднього стану".

Проте у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки оптимістично налаштовані щодо пакета на додаткове фінансування оборонних потреб України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 10:42