Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з конгресменами США: говорили про військову допомогу

Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією американських конгресменів. За його словами, Сполучені Штати й надалі стоятимуть пліч-о-пліч із нами в боротьбі проти російської агресії й терору.

Про це йдеться у повідомленні глави держави у Telegram.

Президент наголосив, що Україна завжди цінувала й цінує підтримку обох партій Конгресу США. Глава держави поінформував конгресменів про ситуацію на передовій, наші успішні оборонні й наступальні дії, а також першочергові оборонні потреби.

"Обговорили ключові напрями подальшої американської допомоги нашій державі у сфері безпеки й оборони.  З перших днів повномасштабного вторгнення підтримка США допомогла зупинити агресора та об’єднати світ. Міцна й довгострокова допомога стане запорукою спільної перемоги й відновлення стабільності у Європі та світі", — йдеться в повідомленні.

Допомога США Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена 20 жовтня запросила у Конгресу 106 мільярдів доларів. Кошти мали витратити на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам. Найбільша частка фінансування, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме для України.

Республіканець Майк Джонсон, якого обрали спікером Палати представників Конгресу США, заявляв, що Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, а не разом, як передбачав запит адміністрації Байдена.

Пізніше Джонсон заявляв, що республіканці в Палаті представників запропонують пакет для Ізраїлю на суму 14,5 мільярдів доларів, що трохи більше, ніж просив адміністрація Байдена.

Нагадаємо, минулого тижня Майк Джонсон несподівано заявив, що США не допустять перемоги Росії у війні проти України, адже це може підштовхнути Китай до початку збройної агресії проти Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.10.2023 20:18