Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з високим представником ЄС Жозепом Боррелем: що обговорили

У понеділок, 2 жовтня, президент Володимир Зеленський провів зустріч із високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики, віце-президентом Європейської комісії Жозепом Боррелем, який перебуває в Україні з візитом. Сторони обговорили оборонну та фінансову підтримку країни, черговий санкційний пакет ЄС проти Росії й необхідність якнайшвидшого його ухвалення.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Зеленський наголосив на важливості прискорення надання Україні міжнародної військової допомоги. У цьому контексті було акцентовано увагу на необхідності виділення нового, восьмого траншу обсягом 500 мільйонів євро у межах Європейського фонду миру (EPF) для підтримки ЗСУ, а також створення спеціального Фонду допомоги Україні обсягом 20 мільярдів євро в межах EPF для сталої підтримки оборонних потреб нашої країни на 2024–2027 роки.

Фото: Офіс президента

Сторони обговорили необхідність якнайшвидшого ухвалення 12-го пакету санкцій ЄС проти Росії та його ключові пріоритети. Президент висловив подяку за активну участь Євросоюзу в реалізації всіх пунктів Української формули миру.

Також глава держави сказав, що Україна розраховує на позитивну оцінку Єврокомісії в межах пакету розширення та ухвалення рішення Європейською радою щодо започаткування до кінця поточного року переговорів про вступ нашої країни до ЄС.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Влаховський, який приїхав до Києва на цю зустріч із колегами з країн Євросоюзу, висловив солідарність із боротьбою України проти Росії. Однак у зв’язку з перемогою на парламентських виборах проросійської партії Роберта Фіцо йому доведеться піти у відставку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2023 18:59