Фото: France 24

Землетрус у Марокко: кількість жертв перевищила тисячу

Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу в Марокко ввечері п’ятниці, 8 вересня, зросла до понад тисячі осіб. Ще 1204 людини отримали поранення, 721 з них перебуває у важкому стані.

Про це повідомляє Associated Press.

У Марокко стався землетрус магнітудою 7,2. Багато людей перебувають під завалами пошкоджених будівель. Вранці у суботу Міністерство внутрішніх справ Марокко повідомило про щонайменше 1037 загиблих переважно у Марракеші та п’ятьох провінціях поблизу епіцентру землетрусу. 

"Марокканські військові мобілізували зусилля для надання допомоги у постраждалих районах. Однак дороги, які ведуть до гірського регіону, або дуже завантажені, або заблоковані камінням, що сповільнює рятувальні роботи", — йдеться у матеріалі.

Землетрус у Марокко

Ввечері у центральному Марокко стався сильний землетрус. За даними Геологічної служби США, епіцентр був розташований у горах Високий Атлас, за 71 кілометр (44 милі) на північний захід від Марракеша, на глибині 18,5 кілометрів. Землетрус стався о 23:11 за місцевим часом (22:11 за Гринвічем). Через 19 хвилин стався повторний поштовх силою 4,9 бала.

Спочатку повідомлялося, що внаслідок землетрусу загинули 296 людей і ще 153 особи постраждали. Проте згодом кількість постраждалих та загиблих зросла.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України перевіряє наявність українців серед постраждалих внаслідок землетрусу. Для отримання допомоги українці мають звернутися на гарячу лінію українського посольства в Рабаті за номером +212 6 61 18 63 90.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2023 17:59