Фото: France 24

Землетрус у Марокко: МЗС перевіряє, чи є українці серед постраждалих

Міністерство закордонних справ перевіряє наявність українців серед постраждалих внаслідок землетрусу, що стався ввечері 8 вересня в Марокко.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"МЗС України перевіряє наявність українців серед постраждалих людей унаслідок землетрусу в Марокко. Наразі така інформація не надходила", — повідомив Ніколенко.

Для отримання допомоги українці мають звернутися на гарячу лінію українського посольства в Рабаті за номером +212 6 61 18 63 90.

Водночас, за даними видання Sky News, кількість загиблих різко збільшилася і наразі становить 632 особи. Ще 329 людей отримали поранення і перебувають у лікарнях.  За словами свідків, під час землетрусу деякі будівлі обвалились, а на частині стін середньовічного міста з'явилися великі тріщини. 

Наразі рятувальники працюють над розчищенням доріг, аби дати можливість швидкій допомозі дістатись до постраждалих. В гірських селах повідомляють про людей, які досі перебувають під завалами.

Нагадаємо, ввечері у центральному Марокко стався сильний землетрус магнітудою 6,8 бала.  За даними Геологічної служби США, епіцентр був розташований у горах Високий Атлас, за 71 кілометр (44 милі) на північний захід від Марракеша, на глибині 18,5 кілометрів. Землетрус стався о 23:11 за місцевим часом (22:11 за Гринвічем). Через 19 хвилин стався повторний поштовх силою 4,9 бала.

Спочатку повідомлялося, що внаслідок землетрусу загинули 296 людей і ще 153 особи постраждали. Проте згодом кількість постраждалих та загиблих зросла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2023 13:13