Журналіст Дмитро Євчин, якого поранили на фронті. Джерело: "Радіо Свобода"

Журналіста "Радіо Свобода" поранено на фронті під час мінометного обстрілу

У середу, 17 січня, зранку журналіст "Радіо Свобода" Дмитро Євчин зазнав поранення. Це відбулося під час зйомок телесюжету на півдні України, коли знімальна група "Крим.Реалії" потрапила під артилерійський обстріл.

Про це повідомило "Радіо Свобода".

Група у складі журналіста Дмитра Євчина й оператора Микити Ісайка знімала телесюжет на передовій у районі Роботиного Запорізької області. В результаті мінометного обстрілу Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі.

За повідомленням лікарів, операція завершилася успішно, Дмитро Євчин поки що перебуватиме в реанімації.

Військові з 10-го армійського корпусу зауважили, що російська армія завдала удару по людині в бронежилеті з написом PRESS, що має гарантувати захист міжнародного гуманітарного права.

"У сучасній війні вогонь артилерії без корегування з безпілотного літального апарату майже ніколи не відкривається, тож росіяни завдали ураження людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис PRESS, що має гарантувати знаходження її власника під захистом міжнародного гуманітарного права", — йдеться в заяві корпусу.

Дмитро Євчин працює в проекті "Крим.Реалії" з 2018 року, був ведучим телепрограм і автором резонансних сюжетів про життя окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення. Разом з оператором Микитою Ісайком є автором репортажів з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

За даними Інституту масової інформації, від лютого 2022 року внаслідок російської агресії загинули 70 журналістів, з них 10 — під час виконання професійної журналістської діяльності, 25 журналістів зазнали поранень.

Нагадаємо, що влітку знімальна група німецької державної медіакомпанії Deutsche Welle потрапила під російський обстріл касетними боєприпасами в Дружківці на Донеччині. Оператор Євген Шилко дістав поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 17:38