Фото: ua-football.com

ЗМІ дізнались, скільки грошей отримують футбольні арбітри в Україні за матч УПЛ

Футбольним суддям української Прем'єр-ліги збільшили гонорари за ідеально проведений матч. Відтепер арбітр може отримати 60 тисяч гривень за поєдинок.

Про це у своєму YouTube каналі повідомив ведучий програми "ТаТоТаке".

За даними джерела, збільшення гонорарів арбітрів відбулося коштом клубів. Клуб, який приймає суперника, виділяє 231 тисячу гривень за поєдинок основних складів на всіх суддів, а також 90 тисяч безпосередньо на VAR (система відеодопомоги арбітрам, — ред.). Тобто за кожен домашній поєдинок клуби Прем'єр-ліги витрачають близько 321 тисячі гривень.

Головний суддя матчу чемпіонату України раніше отримував 30 тисяч гривень за гру, а зараз — 45 тисяч безумовно та 15 тисяч, якщо до нього немає зауважень та нарікань з боку комітету арбітрів.

Нагадаємо, аналіз суперкомп’ютером Opta можливого переможця майбутньої Ліги чемпіонів показав, що у донецького "Шахтаря" немає шансів взяти престижний трофей. На основі штучного інтелекту він 10 тисяч разів змоделював сезон турніру 2024/25. Перший поєдинок європейського турніру з італійською "Болоньєю" донеччани звели внічию — 0:0.

Раніше "Динамо" Київ та "Шахтар" дізналися суперників у 1/8 Кубка України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.09.2024 18:16