Фото: соцмережа X "Шахтаря"

Суперкомп’ютер оцінив шанси "Шахтаря" на перемогу у Лізі чемпіонів: він видав принизливий показник

Аналіз суперкомп’ютером Opta можливого переможця майбутньої Ліги чемпіонів показав, що у донецького "Шахтаря" немає шансів взяти престижний трофей. На основі штучного інтелекту він 10 тисяч разів змоделював сезон турніру 2024/25.

Відповідні дані оприлюднені на сайті Opta Analyst.

Згідно з прогнозами суперкомп'ютера, фаворитом на тріумф у Лізі чемпіонів є "Манчестер Сіті". Шанси "містян" оцінюються у 25,3%. Іншими ймовірними кандидатами на чемпіонство є: "Реал" та "Інтер" — 18,2% та 10,9% відповідно.

Шанси українського "Шахтаря" на взяття трофея оцінили у принизливі 0%. Це ж стосується й виходу у фінал чи півфінал Ліги чемпіонів.

Згідно з підрахунками суперкомп'ютера, у "Шахтаря" є шанси вийти до чвертьфіналу престижного європейського турніру. Їх штучний інтелект оцінив у 0,7%, вихід до 1/8 фіналу оцінюється у 3,9%.

Шанси "Шахтаря" згідно з розрахунками Суперкомп'ютера на виграш Ліги чемпіонів 2024/2024

Скріншот з сайту Opta Analyst

Донеччани у цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів зіграють з "Баварією", "Боруссією", "Арсеналом, "Аталантою", ПСВ, "Янг Бойз", "Болоньєю" та "Брестом". Вже 18 вересня "Шахтар" стартує в турнірі виїзним поєдинком з "Болоньєю".

Нагадаємо, 4 вересня донецький "Шахтар" оприлюднив список гравців, які візьмуть участь у матчах основного етапу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2024/25. Всього у переліку 29 футболістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.09.2024 08:57