Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

"Зміна акценту атаки": в Повітряних силах пояснили, чому цієї ночі збили менше половини "шахедів"

Російські окупанти у ніч на неділю, 31 грудня, спрямували дрони на прифронтові райони. Саме з цієї причини українським військовим вдалося збити менше половини "шахедів", які випустила Росія по Україні.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що окупанти цієї ночі застосували 49 дронів із трьох напрямків — мису Чауда (Крим), Приморсько-Ахтарська та Курської області (обидва — Росія). За його словами, більшість "шахедів" росіяни спрямували у прифронтові райони. Тому вдалося збити лише 21 безпілотник.

"Більшість цих ударних дронів із 49 спрямовано на прифронтову територію. Тобто лінія оборони, де стоять наші бійці, а також прифронтові території Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької областей. Не вперше ворог застосовує "шахеди" саме так. Це зміна акценту атаки", — сказав Ігнат.

Раніше окупанти запускали дрони вглиб України, але зараз росіяни використовують їх для атак поблизу фронту. Ігнат додав, що "шахед" — складна ціль для винищувачів, які має Україна. Тому для їх знищення залучають мобільні вогневі групи.

"Знаєте, що "шахед" — ціль не проста. Винищувачі, які за ними ганяються по території України, можуть п’ять разів облетіти його та не знищити, бо ціль складна для наших винищувачів, старих, радянських. Тому ми розраховуємо, що F-16 нам допоможе, коли з'явиться в Україні", — наголосив речник.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 31 грудня 2023 року, російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Українські сили збили 21 дрон із 49.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 14:11