Фото: Defence Express

Змішаного типу і розтягнута в часі: військові назвали цілі нічної атаки росіян по Україні

Росіяни уночі 9 червня вчергове атакували Україну дронами та ракетами. Метою окупантів було насамперед виснаження української системи протиповітряної оборони та населення.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

Зауважимо, повітряна тривога в різних регіонах України у ніч на п'ятницю в середньому тривала від трьох до чотирьох годин.

"Атака була переважно змішаного типу й розтягнута у часі. Якщо згадати, то розпочалися сигнали повітряних тривог з того, що активізувалися морські ракетоносії, зокрема, підводний. Росіяни могли провести ротацію кораблів, оскільки виявити пуски з підводних човнів найскладніше", — зазначила Гуменюк. 

На переконання речниці, метою нічної атаки окупантів було виснаження ППО і населення України, про що свідчить і траєкторія ракет. 

"Над Миколаївщиною знищили одну ракету Х-101, яку ворог спрямував у центральні регіони. Загалом уся траєкторія ракет свідчила про те, що вони намагаються виснажувати й населення України, тому що залучені були фактично всі регіони й системи ППО", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат повідомив, що Росія атакувала Україну 16 дронами та шістьма крилатими ракетами Х-101 та Х-55. Останні, зокрема, є носіями тактичного ядерного заряду. 

Відомо, що в Житомирській області уламки російської ракети цієї ночі зруйнували шість будинків. Одна людина загинула.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 13:56