Фото: соцмережі

Атакували ракетами та дронами: у Повітряних силах розповіли подробиці нічного обстрілу

Вночі 9 червня ворог атакував Україну шістьма крилатими ракетами. Також з південного напрямку окупанти запустили до 16 ударних БпЛА

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

У період з 22:00 по 04:00 російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури. Пуски "шахедів" здійснювались з південного напрямку,  крилатих ракет — з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань "Схід", "Захід" та "Південь", у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-55, десять ударних дронів Shahed-136/131, "Ланцет" та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10", Supercam", — йдеться в повідомленні.

Також близько 20:00 години 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами "Калібр" по одному з цивільних об’єктів на Черкащині.

"Авіацією Повітряних Сил ЗС України за минулу та поточну добу завдано до 20 вогневих авіаударів по засобах ППО, логістиці, військовій техніці та позиціях окупаційних військ", — стверджують у Повітряних силах.

Нагадаємо, представник ГУР Андрій Юсов заявив, що російські окупанти виробили певну кількість ракет, якими продовжують обстрілювати українські міста. До цього загарбники зробили невелику паузу після атаки на енергетичний сектор України.

Раніше військові попереджали, що під час повітряних тривог українцям краще спуститися до бомбосховища, аніж перечікувати атаку вдома. Тому що правило "двох стін" не завжди є ефективним.

Росія у ніч 6 червня атакувала Україну крилатими ракетами типу Х-101/555. Пуски були здійснені традиційно — зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. За даними Повітряних сил, більшість ракет летіли в напрямку Києва, однак силами та засобами протиповітряної оборони знищено усі 35 ворожих цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 07:56