Володимир Кудрицький. Джерело: "Укренерго"

Значний дефіцит в енергосистемі: українців попередили про тривалі відключення світла в середу

У середу, 5 червня, в енергосистемі України зафіксовано значний дефіцит. Відключення світла можуть бути тривалішими від запланованих чотирьох годин.

Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Якщо наші колеги будуть вкладатися в ті ліміти, які ми визначаємо на цей день, то відключення будуть плановими. Але дефіцит доволі значний, тому тривалість цих відключень, на жаль, теж може бути значною. Це може бути чотири години, а може й більше", — зазначив він.

В "Укренерго" нагадали, що причиною застосування заходів обмеження є наслідки шести ракетних обстрілів Росією по українських електростанціях. Наразі вони не здатні виробляти необхідну кількість електроенергії, у зв'язку з цим для подолання імпорту залучають аварійну допомогу з Європи.

Імпорт протягом доби здійснюється з Румунії, Польщі, Угорщини та Молдови.

Зранку в середу внаслідок відключення одного з енергооб'єктів знеструмлені побутові та промислові споживачі Павлограда Дніпропетровської області. Також знеструмлені 256 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Хмельницькій, Сумській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях через погодні умови. З інших причин без енергоживлення 454 населені пункти.

Нагадаємо, раніше сьогодні заступник міністра енергетики Микола Колісник заявляв, що у відомстві працюють над розв'язанням проблеми зі зв'язком під час відключень електроенергії. Йдеться про резервне живлення на основні вежі радіо та інтернет-зв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.06.2024 12:26