Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У двох областях ввели аварійні відключення світла

Ввечері 4 червня у Сумській та Львівській областях були запроваджені аварійні відключення світла.

Зокрема, як наголосили у Сумській міській раді, аварійно вимкнені споживачі першої, другої і третьої черг. 

"За вказівкою НЕК "Укренерго" на території Сумської області введені графіки аварійних відключень (ГАВ). Перевірити свою чергу відключень (ввівши власну адресу) можна на сайті АТ "Сумиобленерго" в розділі "Споживачам"-"Відключення" у момент відключення", — йдеться у повідомленні.

Водночас голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зазначив, що "Укренерго" дало розпорядження запровадити графіки аварійних відключень й на Львівщині. Які групи споживачів залишилися без світла, посадовець не уточнив.

"Через перевищення лімітів споживання електроенергії, НЕК "Укренерго" дала розпорядження запровадити на Львівщині графіки аварійних відключень. Усі деталі повідомлять у "Львівобленерго", — зазначив посадовець.

Нагадаємо, 5 червня прогнозується високий дефіцит в українській енергосистемі. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти протягом доби для кожної області країни. Також можливо застосовуватимуть аварійні відключення.

Зауважимо, раніше директор компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що цього тижня ситуація в енергосистемі України буде складнішою, ніж в останні дні травня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.06.2024 23:35