Фото: Рixabay

Значний сніг і хуртовини: синоптики повідомили, де у суботу чекати негоди

В Україну йде похолодання. Найближчими вихідними нічна температура повітря становитиме -3...-8 градусів, у денні години в суботу-неділю буде тепліше — від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Про це повідомила народна синоптикиня Наталка Діденко.

У суботу, 4 лютого, у більшості областей очікується сніг. Водночас в західних областях опади можуть бути сильними — це пов'язано із наближенням циклону. Ситуація на дорогах стане складнішою. Погода у Києві 4-5 лютого теж не тішитиме — очікується невеликий сніг, на дорогах — ожеледиця. Вночі -3...-6 градусів, вдень -1...-3 градуси. 

З понеділка у столиці холод посилиться. Проте сильних морозів не очікується.

синоптична карта

Погода на вихідні від Укргідрометцентру

Синоптики Укргідрометцентру повідомили, що 4 лютого в західних областях очікується помірний сніг, а на Закарпатті та Прикарпатті — значні опади й хуртовина. На решті території — невеликий сніг, у південній частині — невеликий мокрий сніг, у Криму — з дощем. На дорогах країни подекуди ожеледиця.

Вітер в західній частині країни — північний, на Лівобережжі — південно-східний, 7-12 м/с. Синоптики попередили, що у Карпатах вдень в західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 1-6 градусів морозу, в Карпатах до 8 градусів морозу; вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, на півдні країни 0-5 градусів тепла.

погода на 4 лютого

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що лютий не буде аномально теплим. Однак не варто очікувати й сильних морозів.

Суспільство, 04.02.2023 07:03