Фото: Facebook Сергія Наєва

"Зрозумів, що таке потужність": генерал Наєв на полігоні випробував іноземну зброю

У Північній операційній зоні триває підготовка бійців Збройних сил України. Захисники опановують зразки західного озброєння та військової техніки. 

Про це у Telegram повідомив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Генерал-лейтенант зазначив, що сам спробував як працює іноземна техніка і зброя та відчув дуже високі бойові властивості.

"Зрозумів, що таке потужність, сила та технологічна перевага. Також переконався, що наші воїни дуже швидко опановують цю складну, на перший погляд, зброю, але стає дуже комфортно коли з нею ближче знайомишся. Наші хлопці на ротаційній основі готуються до виконання завдань на сході та півдні, тому вони мають бути готовими й впевненими у власних силах", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше за словами Сергія Наєва на Київському напрямку, зокрема в Чорнобильській зоні, були проведені тренування для протидії диверсантам. До відпрацювань долучилися підрозділи Державної прикордонної служби України та Збройних Сил України. Захід мав на меті продемонструвати, як необхідно в технічному плані оснащувати державний кордон України і які способи можуть бути застосовані для боротьби з диверсантами.  

Також генерал Сергій Наєв показав, як зенітно-артилерійські установки "Гепард" ефективно протидіють ворожим "шахедам", які атакують Україну з повітря. Військові вживають усіх заходів щодо посилення системи протиповітряної оборони. Наєв розповів, що на Житомирщині під час повітряних нападів 19 та 30 серпня, екіпаж зенітно-артилерійської установки "Гепард" збив усі повітряні цілі, які зайшли в зону його ураження. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 28.09.2023 10:27