Фото: Telegram Міноборони

ЗСУ битимуть окупантів дронами зі штучним інтелектом, — Міноборони

Міністерство оборони допустило до експлуатації Збройними силами України дрон Saker Scout зі штучним інтелектом. Його програмне забезпечення, що побудоване на алгоритмах штучного інтелекту, допоможе нашим військам ефективніше бити ворога.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що система за допомогою просунутої оптики самостійно розпізнає і фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої) негайно передаючи інформацію в командний пункт для прийняття відповідного рішення. Це нівелює ризики "людської помилки", оскільки око оператора не завжди здатне вловити усі нюанси

В комплекс входять флагманський дрон-розвідник, а також кілька дронів-камікадзе типу FPV, які корегуються в тому числі за допомогою флагманського дрона.

Характеристики дрона Saker Scout

  • дальність польоту — до 10 км;
  • може оснащуватися інфрачервоною оптикою для роботи вночі;
  • може використовувати інерціальну систему наведення, що значно підвищує його стійкість до засобів радіоелектронної боротьби;
  • інтегрується до усіх наявних у ЗСУ систем ситуаційної обізнаності, в тому числі у систему "Дельта".

Нагадаємо, за даними розвідки, у грудні 2022 року російські аеродроми "Дягілєво" та "Енгельс" були атаковані за допомогою безпілотників Ту-141 "Стриж". Їх начинили вибухівкою. Зазначається, що на першому аеродромі було пошкоджено стратегічний бомбардувальник Ту-95МС та бомбардувальник дальньої авіації Ту-22М3. В Енгельсі ушкоджень зазнали два літаки Ту-95МС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 12:35