Фото: Telegram Ганни Маляр

ЗСУ готуються до нової хвилі наступу росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку, — Маляр

Збройні сили України готуються до нової хвилі наступу росіян. Ворог може атакувати на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Росіяни продовжують готуватися до чергового наступу. Наші Збройні сили, відповідно, готуються до того, щоб дати відсіч. Це не тільки бійці — там щодня працюють штаби та командування. Ви знаєте, що війна — це не просто застосування сил "стінка на стінку", це інтелектуальні рішення: уміння глибоко проаналізувати ситуацію, прорахувати ворога, ввести ворога в оману. І вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку", — розповіла Маляр.

Посадовиця наголосила, що наразі ворог збирає резерви для наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку з військ, які перебували на відновленні, із новосформованих підрозділів та солдатів, яких перекинули з Білорусі.

"Одна частина російських військ була на відновленні — вони замінять ті, що умовно виснажилися. Частину військ вони заводять із РФ — це заново сформовані підрозділи. Також була заява Наєва про те, що з Білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де вони готують резерви для наступу на Куп’янський і Лиманський напрямок", — зазначила Маляр.

Маляр додала, що окупанти також підтягують професійні десантно-штурмові бригади, "хоча велику частину цих підрозділів ми знищили і на Півдні, і на Сході".

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районі північніше Кліщіївки Донецької області. Разом з тим, українські військові продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 23:14