ЗСУ мають успіхи поблизу трьох населених пунктів у районі Бахмута: деталі

Військовослужбовці Збройних сил України за минулу добу мали успіх поблизу селищ Кліщіївка, Одрадівка та Шуми на Бахмутському напрямку.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

"Наші оборонці продовжують наступальну операцію південніше Бахмута. Зокрема, за минулу добу маємо успіх поблизу Кліщіївки, Одрадівки та Шумів.Там наші захисники продовжують наступ і вибивають окупантів із зайнятих рубежів, продовжують закріплюватися на досягнутих позиціях", — наголосив військовий.

Водночас, за словами Євлаша, ворог не полишає своєї ідеї відбити втрачені позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки, постійно штурмуючи та завдаючи вогневих ударів по позиціях наших захисників.

"Ми тримаємо оборону, тримаємо надійно наші рубежі, і продовжуємо завдавати вогневого ураження по противнику", — зауважив він.

Посадовець також розповів, що за минулу добу ворог 544 рази обстріляв із різного озброєння, включно з важкими артилерійськими системами і танковим озброєнням, позиції українських бійців. Відбулося сім бойових зіткнень. Противник чотири рази використовував свою тактичну та армійську авіацію. Вдалося ліквідувати 115 окупантів на цьому напрямку, троє здалися в полон.

Крім того, українські бійці знищили чотири установки "Мста-Б" і одну "Мста-С", один "Піон" 203 мм, два самохідні "Гіацинти", і, крім цього, вісім гармат Д-30, а також дві протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра". Також знищені три авто, два склади з боєприпасами та одну станцію РЕБ".

Нагадаємо, раніше Ілля Євлаш заявляв, що Збройні сили України наразі тримають під своїм контролем трасу Бахмут — Горлівка. Через це в армії країни-агресорки значно ускладнилося пересування особового складу та постачання озброєння на фронт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 16:35