Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ контролюють трасу Бахмут — Горлівка: які наслідки це має для рашистів

Збройні сили України наразі тримають під своїм контролем трасу Бахмут — Горлівка. Через це в армії країни-агресорки значно ускладнилося пересування особового складу та постачання озброєння на фронт.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За словами військового, росіяни мають й інші лінії сполучення. Зокрема, йдеться про трасу, яка веде в Соледар. Водночас контроль над трасою Бахмут — Горлівка — це "перший дзвіночок", який вже досить ускладнив пересування та постачання окупантів на цьому напрямку.

"Ми завдаємо вогневого ураження з усіх наявних засобів артилерійського вогню та безпілотних систем. Противнику значно складніше постачати різного виду забезпечення до свого угруповування на цьому напрямку і також до населеного пункту Бахмут. Оскільки це одна з ключових трас на південному напрямку", — сказав речник.

Євлаш наголосив, що навіть якщо окупанти використовують цю дорогу й везуть боєприпаси чи особовий склад, то вони розуміють, що поряд може лягти 155-мм фугасний снаряд. За словами речника, це не додає ентузіазму окупантам на цьому напрямку. Він також зазначив, що українські бійці виявляють всі технічні засоби ворога, які тут пересуваються, та завдають по них вогневе ураження.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський 27 вересня заявляв, що на Таврійському напрямку триває просування українських сил, які звільняють нашу землю від окупації російських загарбників. Він також анонсував хороші про досягання українських захисників у боях проти рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 15:55