Фото: Telegram Володимира Зеленського

ЗСУ деокупують Бахмут та ще два важливі міста, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України деокупують захоплений росіянами Бахмут на Донеччині і ще два міста.

Про це глава держави сказав під час дискусії з американськими редакторами у Вашингтоні, повідомляє CNN.

 "Ми деокупуємо Бахмут. Я думаю, що ми деокупуємо ще два міста", — наголосив український лідер.

Втім, Зеленський відмовився сказати, про які саме два міста йдеться.

"Я не скажу, які саме міста, вибачте. І тому у нас є план. Дуже, дуже комплексний план", — зазначив український президент. 

Ситуація на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі північно-східніше Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, але успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Тут, впродовж минулої доби окупанти здійснили 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Запорізькому напрямку атаки противника в районах Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області завершилися для загарбників значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. 

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога та змушують відходити із займаних позицій.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два — по станціях РЕБ противника. Також нашими захисниками знищено ворожий ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Підрозділами ракетних військ уражено пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'ять артилерійських засобів та дві станції РЕБ противника.

Нагадаємо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 10:10